Rutiner för ett bättre liv, sömntips

Hej igen!

Något som jag uppmärksammat mer och mer för egen del är hur bra jag mår av rutiner. Min kropp är gjord för det men det har tagit några år att komma dit. 
Min favoritmorgonrutin är något jag kan se fram emot, så här ser den ut:
  • Fixar en kopp gott te
  • Tänder en eld i kamin
  • Sätter mig i soffan och tittar på när elden brinner och dricker mitt te
  • Funderar över vad jag ska göra under dagen, samlar tankarna
  • Avslutar med att göra ett yogapass vilket oftast blir cirka 30 min
  • Går på hundpromenad
Oftast blir det på vardagar som jag gör ovan rutin. Det som varit svårast har helt enkelt att gå upp i tid men problemet har nästan alltid varit att jag lagt mig för sent. 
I början får man tvinga sig att gå upp tidigt varje dag och sedan när man harvat med det nya beteendet så går det av sig själv. 
Eftersom jag tidigare snoozade hur många gånger som helst så fick jag ta till ett knep för att helt enkelt komma upp - nämligen att lägga mobilen utanför sovrummet med larmet på. Måste säga att det är effektivt för så fort jag fick fötterna utanför sängen och kom upp i stående så var det svårt att gå och lägga sig igen. Testa gärna!
Och eftersom jag har börjat gå upp tidigare, lägger in yoga och motion på morgonen så blir jag också tröttare på kvällen och så går det lättare att komma upp nästa morgon. Istället för en ond cirkel så har det blivit en god cirkel. 

Försök hitta din goda cirkel!
Lägger upp en pdf-fil med några enkla tips på sömnrutiner och kvällsrutin som kan hjälpa dig om du har lite problem med sömnen - varsågod!

Det blir min julklapp till er alla, hörs igen om någon vecka och God Jul och Gott Nytt År!