Lite kostförändringar och svar på fettsyraprofil & SIBO

Hej igen!

Jag har ju mig själv som den största provkaninen och det är något jag tycker är roligt, intressant och också utmanande. Jag börjar också förstå mer och mer varför det är så stora individuella skillnader mellan människor då alla varit med om så olika händelser i livet och har olika kost-och livsstilsvanor som påverkar oss väldigt mycket. Vi kan inte göra så mycket åt våra gener men vi kan påverka generna genom att ge de så goda förutsättningar som möjligt. Det är det man jobbar med i epigenitiken.
 
Ja och då har det gått några veckor efter jag fick mitt första provsvar med IgG-antikroppar för livsmedel. Som jag skrev så var det en del oväntat och som jag inte hade kunnat lista ut enbart m.h.a. eliminationskost såsom kyckling då den är ett animaliskt livsmedel som ofta används. 

Jag har i alla fall uteslutit allt som jag hade IgG-antikroppar mot - kyckling, ägg, mjölkprodukter (förutom ghee), nötter och sedan tidigare all gluten.
Äter nu i grunden en paleokost men borttaget ovan livsmedel. Lite tråkigt första veckan men det har det gått bra. 
Första veckan fick jag också en del negativa symtom såsom stor trötthet och lite svårt att koncentrera mig men det har vänt och nu kan jag känna mig relativt pigg även efter en lång arbetsdag. 
Även lagt till lite mer fysisk aktivitet - yogapass cirka 45-60 min 2-3 ggr/v och styrketräning 1/vecka cirka 45 min och 1-2 korta pass/vecka som jag tar i kombination med mina hundpromenader som blir dagligen. 
Mer positiva effekter är att jag minskat i midjemått från 88 cm till 83 cm!! Hade inte förväntat mig det.  Mitt mål är inte att bli trådsmal men jag känner mig mer fast i hullet och inte lika "sladdrig" vilket jag tror kan hänga ihop med att jag samlat på mig en del vätska under den här perioden.

Vad kan jag dra för slutsatser av allt det här då?
Jo en analys jag dragit av detta är att har man en känslighet för något livsmedel så får man ofta en låggradig inflammation i kroppen vilket kan störa en förväntad viktnedgång och ökat välmående.
Jag börjar sakta men säkert få lite mer fokus, är piggare men det tar lite tid med kost- och livsstilsförändringar. 
Vad gäller IgG-testet så tänker jag att det var en stor hjälp för mig att göra de kostförändringar som min kropp mår bra av och inte som tidigare bara gissat mig till vilka livsmedel som inte passar mig. Utan IgG-testet så hade jag inte uteslutit alla livsmedel och kycklingkött hade definitivt varit kvar. 
Jag kommer fortsättningsvis äta kött från älg, gris och naturbeteskött från nöt. Allt för att få de bästa fetterna och proteininnehåll. 

Sen fick jag också svar på min fettsyraprofil och där låg jag inte alls bra i Omega6/omega3-ratio. 
Hade 11,9 i värde där målvärdet är 1-3.  Sådana höga värden är inte alls ovanligt men jag trodde inte det var så dåligt. Kopplar det till att jag ätit mycket grädde och smör i för stor mängd (för att passa mig!) samt att det inte alltid funnits ekologiska produkter att köpa.
I "vanlig" grädde och smör så är också omega3 fetterna lägre mot i ekologiska produkter vilket kan vara något att tänka på om man använder de livsmedlen. Då jag kommer att fortsätta använda ghee så kommer jag göra den helt från ekologiskt smör (se tidigare inlägg på hur man gör ghee). 
Det jag har börjat med nu är tillskott av Omega 3 från ArticMed som jag kommer att använda i 3 månader för att sedan ta ett nytt prov och utvärdera effekterna. Detta för att optimera mina värden. Det i kombination med kostförändringarna tror jag kommer göra stor skillnad men vi får se hur det blir nu när jag ändå kommer fortsätta med ghee. 

Slutligen så har jag också fått svar på SIBO-testet vilket visade hög misstanke på överväxt av både vätgas- och metangasproducerande bakterier vilket kan vara en stor grund till den allmänna ohälsan jag känt under många år. Nästa steg är därför att under 2 veckors tid äta carnivore vilket innebär enbart animaliska produkter och de som jag inte reagerat på i IgG-testet. Så nu kommer jag inte äta några vegetabiliska livsmedel alls dessa veckor vilket jag tror kommer bli jobbigast. 

Så vi hörs igen om ett par veckor.
Sköt om er gott folk!
Fortsättning följer.....